Welk gereedschap heb je als bakker allemaal nodig?

Als je gaat bakken heb je een aantal basisingrediënten nodig, maar ook gereedschap. In dit artikel bespreken we alle gereedschappen die een bakker nodig heeft in zijn keuken. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel direct aan de slag in je keuken.

Een oven

Om te beginnen heb je een oven nodig. Een standaard oven voldoet in de meeste gevallen prima. Als je wat meer budget hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een professionele bakoven. Deze ovens zijn vaak iets groter en hebben meer functies, waardoor ze ideaal zijn voor het bakken van verschillende soorten brood en banket.

Gereedschap om deeg te maken en te kneden

Naast een oven heb je ook gereedschap nodig om het deeg te maken en te kneden. Als je geen broodmachine hebt, kun je een deegklopper of -hakker gebruiken. Dit gereedschap maakt het kneden van deeg een stuk makkelijker. Als je het deeg liever met je handen wilt kneden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Gereedschap om het brood af te werken

Voor het afwerken van het brood en banket heb je diverse soorten mesjes nodig, zoals een snijplank, vleesmes of kaasschaaf. Het is belangrijk om goed scherpe mesjes te gebruiken, zodat je het brood of banket mooi en strak kunt snijden.

Bakvormen

Als laatste heb je natuurlijk diverse bakvormen nodig. Er zijn allerlei soorten vormen verkrijgbaar, dus je kunt altijd een keuze maken die past bij de brood- of banketsoort die je gaat maken. Gietijzeren vormen zijn vaak iets duurder, maar ze geven wel een mooie crispy korst aan het brood.

Een pannenset

Als bonus kan een bk pannenset ook van waarde zijn. Dit is met name handig als je bepaalde ingrediënten moet koken voordat je het toevoegt aan het brood. Daardoor heb je altijd alle gereedschappen bij de hand die je nodig hebt om lekker en smakelijk brood te kunnen bakken.

Met bovenstaand gereedschap in huis kun je aan de slag in je eigen keuken en allerlei soorten brood of banket maken. Bakken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je het nodige gereedschap in huis hebt. Wij wensen je alvast veel succes met bakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *