Ook een tekort aan ingrediënten?

Het is bekend dat er een tekort aan grondstoffen is in de wereld. De voedselproductie zal altijd afhankelijk zijn van grondstoffen. In de bakkerij-industrie was dit probleem al zes jaar geleden voelbaar.

De COVID-19-situatie maakte investeringen in onderzoek en ontwikkeling nog moeilijker, dus het is moeilijk om te weten wat er daarna gaat gebeuren. Het is nu al duidelijk dat het duurder zal worden voor degenen die nu hun eigen meel moeten kopen, omdat overheden de prijs die bakkerijen ervoor moeten betalen niet kunnen controleren.

Wat gebeurt er in de bakkerij-industrie?

Mensen kopen er niet alleen minder van, ook de prijs van grondstoffen wordt duurder. Door een tekort aan grondstoffen is de prijs van grondstoffen als tarwe, meel en suiker flink gestegen. Het is nu de tweede keer dat de prijzen in een jaar tijd zijn gestegen. Producten worden dus absoluut duurder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *