Cheesecake met speculaas crumble

Bereiding

 Smelt de 50 gr boter (voor de bodem) en maal de 175 gr speculaas fijn in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de speculaaskruimels. Doe het mengsel in de springvorm met een stuk bakpapier op de bodem en de randen ingevet. Druk de kruimels aan met een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 Verwarm de oven op 140 graden. Maak ondertussen de crumble. Meng de bloem, koude boter in stukjes, suiker, 2 gemalen speculaaskoekjes en 1 theelepel speculaaskruiden door elkaar met je vingertoppen tot er een kruimelig geheel ontstaat. 

 Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de suiker, crème fraiche, maizena en vanillesuiker toe en mix er door. Mix dan de eieren er een voor een door. Voeg op het laatst de speculaaskruiden, kaneel en een snufje zout toe en mix er nog kort door.

 Giet het roommengsel op de bodem van de vorm. Verdeel de kruimels erover samen met het amandelschaafsel en zet de cheesecake ongeveer 60 minuten in de oven. Laat hem daarna nog een half uurtje in de oven (die uitstaat) staan met de deur op een kier. Haal hem er uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de speculaas cheesecake daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 Garneer de speculaas crumble cheesecake daarna eventueel met karamelsaus en strooigoed.

 Tips: In plaats van speculaas kun je ook kruidnoten gebruiken voor de bodem en crumble. Wil je makkelijk doen dan kun je als basis voor deze cheesecake ook de bakmix Speculaas karamel cheesecake van Ohmyfoodness gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *