Vers brood bewaren

  • Vers brood van de bakker bewaar je best op kamertemperatuur in een gesloten trommel of in een broodla met gaatjes. Leg brood niet in de koelkast.
  • Je bakker stopt je brood niet in een papieren zak, maar in een kwalitatieve paraffinezak. Het brood kan blijven ademen en is beschermd tegen uitdroging.
  • Brood van de bakker kan je gemakkelijk invriezen. Neem een vers brood, steek het in een plastic diepvrieszakje of laat het in de paraffinebroodzak, en leg het in je diepvriezer. Vries je kleine porties in? Dan zijn die ideaal voor je lunchpakket. Haal het pakketje de avond voordien uit de diepvriezer, laat het op kamertemperatuur ontdooien en je geniet weer van ovenverse boterhammen.
  • Ook broodjes met een krokante korst (pistolets, piccolo’s, …) kunnen in de diepvriezer. Ontdooi ze 6 tot 9 minuten in de oven op maximaal 150°C.
  • Let wel: eenmaal ontdooid, mag je brood niet opnieuw ingevroren worden.